Zene füleidnek

Ha egy gyermek hangszeren játszik, az megváltoztatja az idegrendszerének felépítését és felgyorsítja az agy fejlődését. Nagyon régóta és már nagyon sokan tanulmányozták a zene pozitív hatásait az emberekre. Bebizonyították, hogy van összefüggés a tanulási képesség és a zenehallgatás között.

Azon felül, hogy a zene kitűnő kulturális forrás lehet, a gyermekek életében kulcsszerepet játszhat a későbbiekben. Azok az emberek, akik már gyerekkorukban megtanultak valamilyen hangszeren játszani, a későbbiekben sokkal fejlettebb szociális és kommunikációs képességgel rendelkeznek, illetve sokkal könnyebben fognak nyelveket tanulni.

A zene egy csomó mindent fejleszt

A zene fejleszti a motorikus készségeket, a kreativitást, a komplex gondolkodás képességét, a matematika megértését és a memóriát. Egyszerűen szinte nincs olyan területe az agynak, amire ne pozitívan hata a zenehallgatás és ennél hatványozottabban a hangszeren való tanulás és játszás.

Ezeken kívül a csoportos zenélést lehetne kiemelni. Az imént felsorolt számos pozitív hatásán túl szocializáló hatással is bír, ami rendkívül fontos a mentális egészségünk és lelki boldogságunk számára. Összességében a zene boldogít, gyógyít és élénkít, mondhatni ez az egyik legkellemesebb orvosság.