Az űrturizmus lesz az új hobbink?

Az emberek nagy része szeret utazni és új helyeket felfedezni, megismerni, és a többség el is szokott járni legalább évente egyszer egy nagyobb nyaralásra. Van, aki itthon szeret kikapcsolódni, és vannak, akik inkább külföldön töltik a nyári szabadságukat.

Strandolhatunk, mehetünk hajóutakra, hegyet mászhatunk, alámerülhetünk a hatalmas tengereknek és óceánoknak és ezt a végtelenségig sorolhatnánk. Ha minden fejlesztés és kísérletezés jól sikerül, akkor ez a végtelenségig sorolható lista plusz egy elemmel bővülhet a közeljövőben, vagy akár többel is.

Itt az űrturizmus

A küszöbére kerültünk az űr turizmusnak, ugyanis nagyon komoly tervek és tervrajzok készültek egy űr hotel megépítéséhez. Azonban, ha valaki nem érné be azzal, hogy a világűrben lebeghet és szemlélheti az egész Földet, annak a kicsit távolabbi jövőben lehetősége nyílhat egy Mars nyaralásra.

Ha már minden helyet bejártunk a földön, miért dőlnénk hátra és érnénk be „csak” ennyivel? Irány egy másik bolygó! Jelenleg ezek még csak tervek, de ki tudja, a jövőben talán már nem csak sci-fi lesz a bolygók közti utazás, és lehetőségünk lesz egy másik naprendszerben nyaralni és lógatni a lábunkat. De persze akkor is csomagoljunk magunkkal naptejet.