Komoly büntetést kapott egy mindelheimi nő és egy frankfurti férfi

Egy éjszakai pillangóként dolgozó 46 éves nőt kapcsoltak le a rendőrök Mindelheimben. A bajor kisvárosban élő és tevékenykedő hölgynek nem volt nehéz dolga kuncsaftokat szerezni, a szolgáltatásai szájról-szájra terjedtek a közösségben. Végül a lebukásához is ez vezetett és most komoly pénzbírságot kell fizetnie.

A nő egy ismert helyi szállodában fogadta a vendégeit, ahol a kiérkező rendőrök egyértelmű bizonyítékokat találtak ellene. Annak ellenére, hogy az ilyen jellegű munka nem ütközik törvénybe Németországban, Mindelheim városban kivételesen illegálisnak számít. A középkorú hölgy tehát nem a legjobb helyszínt választotta az üzleti tevékenysége lebonyolításához. Az éjszakai pillangóra kiszabott elrettentő bírság a hasonló, törvénybeütköző eseteket kívánja megelőzni.  A városban nagy felháborodást váltott ki az ügy, a tisztességes polgárok egyértelműen elítélik a történteket. Békében és nyugalomban szeretnék tovább élni az életüket.

Négy év börtön a tettlegességért

A Frankfurti bíróság négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélte azt a férfit, aki 2021 májusában egy szóváltást követően testi sértést követett el egy éjszakai pillangó ellen. A 32 éves fiatalember a vita előtt soha nem találkozott a sértettel. Azt nem tudni, pontosan mi volt a veszekedés tárgya, de a férfi a bíróságon folyamatosan önvédelemre hivatkozott. A nőt a támadója hétszer szúrta meg és az így keletkező sérülések életveszélyesek voltak. Bár a hölgyet időben sikerült kórházba szállítani, maradandó károsodásokat szenvedett.

A bíróság a szúrt sebek számából arra a következtetésre jutott, hogy az önvédelem teljesen mértékben kizárható. A vád a tárgyalások alatt a gyilkossági szándékra helyezte a hangsúlyt. A viszonylag enyhe büntetést azért kaphatta meg a férfi, mert a bírák a nő ellen is találtak vádakat. Szerintük a 37 éves hölgy provokálta és megfélemlítette a férfit. Az önvédelem azonban nem volt jogos a férfi részéről. Ha a provokáció nem állt volna fenn, a vádlott sokkal súlyosabb büntetésre számíthatott volna.