A 3 leggyakoribb tévhit a telefontokkal kapcsolatban

A telefontok jellemzően puha szilikon, bőr vagy merev műanyag felhasználásával készül, de akadnak fa és fém kivetelek is. A hátlapi tokok mellett népszerűek a könyvszerű, szétnyithatós, úgynevezett flip tokok, amelyek úgy néznek ki, mint egy kis notesz. A könyvtok borítója a kijelzőt is védi, de elhelyezhetünk benne bankkártyát is vagy állványként szolgálhat filmnézéshez, videotelefonáláshoz. Sok egyéb pozitív tulajdonságot lehet felsorolni a mobiltokok mellett, mégis akad még bőven tévhit velük kapcsolatban.

A tok tönkreteszi a telefon designját 

Kétségtelen, hogy az okostelefonok megjelenésükben is magasra teszik a lécet. A formatervezés fontos szempont a gyártás során. A funkciók sokasága nem mehet az esztétikum rovására, a csúcs képességekkel megáldott készülékek esetében is fontos, hogy vékonyak legyenek és kényelmes legyen őket kézben tartani. 

Sokan attól félnek, a hardver dizájnja elveszik, ha tokba csomagolják a mobilt, ezért hiába a sok előny, nemet mondanak rá. Jó hír, hogy számukra is létezik ideális megoldás. A régről ismert, súlyos, merev, műanyag monstrumokat felváltották a hajszálvékony, víztisztán átlátszó hajlékony tokok, amelyek szinte észrevétlenül óvják a telefont. Ám, ha közelebbről is megvizsgáljuk a  kínálatot, például a Xiaomi tokok esetében, hamar kiderül, hogy szinte lehetetlen ellenállni, annyi csodás darab közül választhatunk.

A telefontoknak csak esztétikai funkciója van

Ez a tévhit vélhetően onnan ered, hogy amikor kézbe veszünk egy tokot, az első dolog, amit észreveszünk, hogy rendkívül vékony és könnyű. Ezt a két tulajdonságot hajlamosak vagyunk összekötni a sérülékenység fogalmával. A valóság az, hogy meglepően erősek a mai mobiltokok. Saját készüléken persze nem ajánlott tesztelni, megteszik ezt helyettünk a vloggerek. Rendszeresen készülnek online tartalmak, melyekben változatos módon tesztelik, egyebek mellett a Xiaomi 12 tok képességeit.

Múló divatőrület az egész

Minták, színek, strasszok, szilikonba töltött folyékony glitter. A tokok sokféleségének határa a csillagos ég, emiatt joggal feltételezhetik páran, hogy csak egy múló hóbort része ez a sokszínűség. A külcsín fontosságát nem kell megmagyarázni, de ez itt most másodlagos szempont. A telefontok népszerűsége ugyanis nem csak a design-nak köszönhető, hanem a megbízhatóságnak is, amit nap mint nap tapasztalunk használat közben.