Ezzel a pár dologgal sokáig kihúzza a házi vízmű

Egy megbízható házi vízmű olyan dolog, amelyről sokan csak álmodnak, hiszen ha rosszul választunk, bizony sok gondot okozhat ez a berendezés. Pedig csak pár olyan dologra kell odafigyelni, ami logikus is, így hosszú távon is megbízható gépet kapunk, felhasználóbarát áron.

Így lehet kifogni a jó házi vízművet

A titok kulcsa abban rejlik, hogy olyan gépet kell rendelni, ami a közepes árkategóriába tartozik. A túl olcsó, sokszor kínai modelleken a szivattyú is gyenge, gyakran besül a nyomáskapcsoló, a hidrofor tartály pedig vékony falú és ereszthet. Ezeket ráadásul még megfejelheti az a probléma is, hogy nehézkes az alkatrész utánpótlás, így hamar ott találhatjuk magunkat az elromlott házi vízművel, amit már nem lehet javítani.

A túl drága, csilli-villi vízművek sem számítanak jó választásnak, mert ezeknél sokszor többe kerül a javítás, mint ha egy normál márkából új modellt vennénk. A külső keret miatt pedig az is előfordulhat, hogy helyben nem javíthatók, amely nem csak extra költséget, hanem jó pár napos kiesés is jelent a szivattyúzásban.

A szakértők szerint a jó ár-érték arányú házi vízmű a Pedrollo, a Calpeda és az ESPA márkák közül kerül ki. De lehet jó kínait is találni, a Leo vagy az Aquastrong például nem összegányolt kínait jelent, igaz az áruk is a középmezőnybe tartozik.